Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogođen gladom

OVO je najgora država za odgajanje djece!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovije istraživanje organizacije Spasimo djecu, pokazuje da je upravo gladom pogođeni Niger na samom dnu ljestvice od 165 zemalja.

Do sada je tamo bio Afganistan, koji je zauzeo predzadnje mjesto. Afganistan se pomaknuo na ljestvici zbog poboljšanja u svom zdravstvenom sustavu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Nesreća u Engleskoj Uznemirujuće! VIDEO Snimka ledi krv u žilama: Auto u brzini udario u stup pa se odbio na majku i dijete u kolicima...

Kriteriji prema kojima je slagana ljestvica su zdravlje, obrazovanje, ekonomski status i prehrana.

Upozorava se kako su tamošnje majke 'osiromašene, previše rade, nisu obrazovane i lošeg su zdravlja, zbog čega nisu u mogućnosti pravilno hraniti svoju djecu'.

>> 1,5 milijuna majki prisilno se moralo odreći svoje djece

'Hitno nam treba globalno liderstvo o neuhranjenosti koje će rezultirati u ključnim prehrambenim projektima namijenjenima majkama i djeci kao bi osiguralo zdravlje i preživljavanje', rekao je Brendan Cox iz organizacije Spasimo djecu.

Najbolje uvjete za potomstvo pruža Skandinavija. Na prva tri mjesta ljestvice su Norveška, Island i Švedska.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene