Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nagrada za najboljeg šefa kuhinje prvi put dodjeljena ženi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ane-Sophie Pic prva je žena u Francuskoj kojoj je pripala titula 'šefa kuhinje godine', odlukom 8.000 njezinih kolega čija su se imena našla u prestižnom Michelinovom vodiču, koji se smatra 'biblijom' za gastronome.

Titula je dobitnici svečano uručena u Parizu, a 37-godišnjoj kuharici Michelin je u veljači dodijelio treću zvijezdicu za gastronomiju, što je najviše priznanje tog vodiča.

Pročitajte i ovo Danka Derifaj, reporterka Provjerenog - 3 Udruga PaRiter Reporterka Provjerenog Danka Derifaj novinarka godine: Obrađivala teme o kojima drugi ne progovaraju Slika nije dostupna Održao obećanje Darežljivi direktor: Prvom zaposleniku isplatio 1.7 milijardi kuna

Pic potječe iz ugledne kuharske obitelji koja od 1889. vodi restoran 'La Maison Pic' u gradu Valence u Francuskoj. Međutim, ona je samouka i kasno se počela baviti kulinarstvom nakon što je završila studij menadžmenta. 

Sada već deset godina vodi kuću Pic čiji je jelovnik potpuno obnovila spojivši dotad nespojivo: sirovu tunjevinu s paštetom od pačje i guščje jetre, ili škampe s graškom i sladićem.

Kad je u veljači dobila svoju treću zvijezdicu za kuharsko umijeće Anne-Sophie Pic postala je četvrta žena u povijesti Michelina koja se može pohvaliti takvim dometom.

Eugenie Brazier i Marie Bourgeois dobile su tri zvijezdice 1933., a Marguerite Bise 1951.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene