Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U svega par sekundi

Slučajno snimio uništavanje Picassove slika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznatu sliku Pabla Picassa, izloženu u jednom muzeju u Houstonu, u svega par sekundi sprejom je uništio jedan muškarac.

Uništavanje slike naziva 'Žena u crvenoj fotelji' sasvim je slučajno, svojim mobitelom, snimio jedan od posjetitelja muzeja. 'Pisao sam sms prijatelju kada sam ga ugledao kako se približava slici i automatski sam pritisnuo tipku za snimanje', kaže posjetitelj.

Pročitajte i ovo Picassova slika iz skupe kolekcije Picassovo drugo najskuplje djelo prodano na dražbi za basnoslovni iznos Remek-djelo Pabla Picassa - 2 Naslikao ljubavnicu Remek-djelo slavnog slikara uskoro na dražbi, moglo bi postići vrtoglavu cijenu

Muškarac je sa sobom imao šablonu po kojojej prešao sprejem, a na slici je ostao otisak bika ispod kojeg je pisalo 'conquista' što u prijevodu sa španjolskog znači osvajanje.

'Istraga je intezivna, no još nitko nije optužen', rekao je glasnogovornik policije u Houstonu. Osoblje muzeja sliku je poslalo u jedan konzervatorski odjel da pokušaju umanjiti štetu.

Slika je inače iz 1929. godine, a cijenu joj, kažu u muzeju, nije moguće odrediti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Fac ebooku i Twitteru . Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene