Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na sjeveru Iraka 153 mrtva pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni stožer turske vojske objavio je da je broj poginulih kurdskih gerilaca od početka turske kopnene i zračne ofenzive na sjever Iraka porastao na 153.

Stožer u priopćenju navodi kako su u nedjelju navečer poginula dva turska vojnika i 41 pripadnik Radničke stranke Kurdistana. 

Pročitajte i ovo Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja Slika nije dostupna Kurdski pobunjenici oslobodili otete turske vojnike

Vojska navodi se da borbe nastavljaju.

Istovremeno, turski mediji su izvijestili da turske snage napreduju prema uporištu PKK-a na planini Qandil u blizini iračko-iranske granice.

Turski vojnici preuzeli su nadzor nad velikim dijelom sjevernog Iraka i ušli su 25 kilometara u dubinu iračkog teritorija. Provode akcije i u području neposredno uz tursku granicu.

Kampovi PKK u Zapu i dolini Cemco uništeni su tijekom vikenda i turski specijalci uz zračnu potporu lovaca F-16 sada napadaju bazu u Qandilu, objavio je list Hurriyet.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene