Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na nove napade Hezbolah uzvratio raketiranjem Haife

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelske snage bombardirale su rano u nedjelju uporište Hezbollaha u Bejrutu i grad na jugu Libanona, nekoliko sati nakon što su zauzele strateški važno selo uz granicu. Hezbolah je uzvratio napadom na Haifu. U napadu je ubijeno dvoje ljudi. Izrealski vojnici čekaju naredbu o kopnenoj invaziji.

Najmanje dvije eksplozije odjeknule su u Bejrutu nakon što su se iznad južnog predgrađa čuli vojni zrakoplovi. Agencijska izvješća govore da su u napadu na lučki grad Sidon na jugu
zemlje ozlijeđene tri osobe.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Izraelska vojska - 6 Otvara se nova fronta? Izrael objavio da je spreman za akciju protiv moćne sile: "Kao što uništavamo Hamas, tako ćemo i njih..."

U izraelskim napadima na Libanon, koji su započeti prije dvanaest dana ubijeno je 355 ljudi, uglavnom civila, dok su u raketnim napadima Hezbollaha ubijena 34 Izraelca.

Izraelska vojska potvrdila je ranije da je u subotu preuzela kontrolu nad selom uz granicu Maroun al-Ras, kod kojeg su ovog tjedna ubijena šestorica izrelskih vojnika.


Cilj izraelske operacije u Libanonu jest odmicanje Hezbollaha 20 kilometara sjeverno od izraelske granice, izjavio je u nedjelju ministar pravosuđa Haim Ramon.

- Cilj operacije je doći do situacije u kojoj neće biti nijednog
oružanog pripadnika Hezbollaha na 20 kilometara od naše granice, rekao je Ramon na vojnom radiju ne navodeći druge detalje.

Prema riječima tog bliskog suradnika premijera Ehuda Olmerta,
"trenutno ne postoji masovna kopnena operacija usporediva s operacijom koju smo pokrenuli 1982. godine", kad je izraelska vojska došla do Bejruta.

- Želimo iskorijeniti Hezbollah, ali na mudar način kako bi izbjegli gubitke među izraelskim vojnicima, istaknuo je Ramon.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene