Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Broj političkih zatvorenika na Kubi pao je za 12 osoba u zadnjih šest mjeseci, ali još ima 234 "zatvorenika savjesti" i nastavlja se opća represija, objavila je jučer jedna nezavisna grupa za zaštitu ljudskih prava


U godišnjem izvještaju za 2007. Kubansko povjerenstvo za ljudska prava i nacionalnu pomirbu nabrojalo je 234 politička zatvorenika, a 30. lipnja bilo ih je 246, što znači da se nastavlja smanjivanje toga broja otkako je od bolesnoga brata Fidela u srpnju 2006. vlast preuzeo Raul Castro. Tada je bilo 316 političkih zatvorenika.

Vezani članci Ministar pravosuđa i uprave, Ivan Malenica Malenica: ''82 zatvorenika zaraženo koronavirusom'', poznato i kako je virus ušao u Remetinec Slika nije dostupna 'Nisam zamijenio Fidela da bi obnovio kapitalizam’

No, ta skupina kaže da privremena vlada ipak "nije učinila ništa da promijeni političko stanje u vezi s građanskim pravima, politikom i gospodarstvom, kakvo prevladava na Kubi više od četiri desetljeća".

U najnovijem izvještaju nabrojano je najmanje 325 politički
motiviranih "kraćih zatvaranja" u 2007. Uglavnom je riječ o
aktivistima koje privodi policija ili agenti državne sigurnosti koji ih zadrže nekoliko sati i onda ih puste bez optužbe.