Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na Kubi manje političkih zatvorenika, no represija još traje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj političkih zatvorenika na Kubi pao je za 12 osoba u zadnjih šest mjeseci, ali još ima 234 "zatvorenika savjesti" i nastavlja se opća represija, objavila je jučer jedna nezavisna grupa za zaštitu ljudskih prava

U godišnjem izvještaju za 2007. Kubansko povjerenstvo za ljudska prava i nacionalnu pomirbu nabrojalo je 234 politička zatvorenika, a 30. lipnja bilo ih je 246, što znači da se nastavlja smanjivanje toga broja otkako je od bolesnoga brata Fidela u srpnju 2006. vlast preuzeo Raul Castro. Tada je bilo 316 političkih zatvorenika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD traže reforme 'Nisam zamijenio Fidela da bi obnovio kapitalizam’ Slika nije dostupna Myanmarska hunta oslobađa 9.002 zatvorenika

No, ta skupina kaže da privremena vlada ipak "nije učinila ništa da promijeni političko stanje u vezi s građanskim pravima, politikom i gospodarstvom, kakvo prevladava na Kubi više od četiri desetljeća".

U najnovijem izvještaju nabrojano je najmanje 325 politički
motiviranih "kraćih zatvaranja" u 2007. Uglavnom je riječ o
aktivistima koje privodi policija ili agenti državne sigurnosti koji ih zadrže nekoliko sati i onda ih puste bez optužbe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene