Marilyn Monroe (Foto: AFP)
Marilyn Monroe (Foto: AFP) Foto: Afp

Na aukciji se, točno 56 godina nakon smrti Marilyn Monroe, prodaje njezina jedina fotografija na kojoj je i američki predsjednik John F. Kennedy.


Tada 36-godišnja Marilyn Monroe umrla je 5. kolovoza 1962. godine od predoziranja barbituratima, a njezina smrt potresla je cijeli svijet. Fotografija glumice i predsjednika nastala je u svibnju iste godine, na Kennedyjev 45. rođendan, piše DailyMail.

Nakon što je Marilyn Monroe otpjevala rođendansku pjesmu 'Happy Birthday Mister President' u Madison Square Gardenu i potaknula brojne glasine o aferi između nje i predsjednika, fotografiju je na afterpartiju na Manhattanu snimio službeni fotograf Bijele kuće Cecil Stoughton.

Početna cijena na aukciji iznosi 2500 dolara

Vezani članci Slika nije dostupna Ubijen jer je tražio objavu dokumenata?JFK tražio dokaze o postojanju izvanzemaljaca Slika nije dostupna Nudi milijun dolara za njezin pornić!

Fotografija na aukciji Leland Auction Housea jedina je poznata ''preživjela'' fotografija glumice i predsjednika nakon te večeri, a početna cijena na aukciji iznosi 2500 dolara.

Na fotografiji je slavna glumica s predsjednikom okrenutim leđima prema objektivu. Pored glumice u prvom planu stoji predsjednikov brat Robert F. Kennedy, također lica okrenuta od objektiva. Pojavile su se glasine kako je glumica imala aferu i s drugim Kennedyjem.

Sve ostale fotografije na kojima je glumica s predsjednikom zajedno s negativima uništili su agenti tajne službe. Kako je ova fotografija uspjela opstati na negativu otkrivenom nakon smrti fotografa Stoughtona, nije poznato.

Aukcija traje do 17. kolovoza, a fotografiju možete pogledati ovdje.