Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Konačni kraj najtraženijeg svjetskog terorista Osame bin Ladena, odgovornog za stradanje tisuća nedužnih američkih građana 2001. i drugih terorističkih napada diljem svijeta, veliki je uspjeh međunarodne borbe protiv terorizma, priopćilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.


Riječ je o globalnom problemu koji je Hrvatska kao predsjedavajuća Vijećem sigurnosti Ujedinjenih naroda 2008. stavila na dnevni red tog tijela i čijem rješavanju doprinosi aktivnim angažmanom u Afganistanu i u drugim dijelovima svijeta, navodi se u priopćenju.

Vezani članci Slika nije dostupna Američki vojnici bili spremni na sukob s pakistanskim snagama Slika nije dostupna Obama: Napad na Bin Ladena '40 mi je najduljih minuta u životu'

>> Ubijen je Osama bin Laden, najtraženiji svjetski terorist

>> Amerikanci na ulicama slave smrt bin Ladena

MVPEI navodi kako činjenica da je Bin Laden lociran u Pakistanu pokazuje da učinkovito suzbijanje terorizma, naročito onoga koji odnosi na tisuće civilnih žrtava u Afganistanu, zahtijeva intenzivnu međunarodnu koordinaciju i suradnju. Dodaje kako će Hrvatska nastaviti aktivno podupirati i pomagati međunarodne napore za iskorjenjivanje terorizma, čiji izazov vidi u posljednjim događajima u sjevernoj Africi, naročito u Libiji. (Hina)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju