Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ubojstva Sulejmanija

MVEP o eskalaciji napetosti: "Osoblje veleposlanstva i naši državljani u Iraku su dobro"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo vanjskih poslova poručilo je kako pomno prati razvoj događaja u Iraku nakon eskalacije napetosti nakon što su američke snage ubile moćnog iranskog generala Kasema Sulejmanija.

"Republika Hrvatska s velikom zabrinutošću pomno prati najnoviji razvoj događaja u Iraku i na cijelom području Bliskog istoka. Pozivamo na smirivanje stanja, suzdržavanje od korištenja sile i ulaganje dodatnih napora radi pronalaženje diplomatskog rješenja u interesu svih strana i očuvanja globalnog mira.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok

U stalnom smo kontaktu s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Bagdadu. Osoblje Veleposlanstva i svi naši državljani u Iraku su dobro", poručili su iz MVEP-a. 

Podsjetimo, američki napad dronom izvršen je nakon što su prosvjednici u Bagdadu napali američko veleposlanstvo u utorak i sukobili se ondje s američkim snagama. Pentagon tvrdi da je Sulejmani odobrio napade na veleposlanstvo.

General Kasem Sulejmani bio je drugi najmoćniji čovjek u Iranu, odmah ispod ajatolaha Hamneija, a smatran je kreatorom velikih iranskih ambicija na Bliskom istoku.

Obnašao je dužnost zapovjednika elitnih snaga Kudsa Iranske revolucionarne garde koje su zadužene za tajne iranske operacije u inozemstvu.

Upravo zato Trumpova administracija vjeruje da je Kuds "glavni iranski mehanizam za potporu" terorističkim skupinama na Bliskom istoku, uključujući libanonski Hezbolah i palestinski Islamski džihad, financiranjem, obučavanjem i naoružanjem. (Hina)

 

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene