Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski musliman Syed Mustafa Zaidi u srijedu je u Manchesteru osuđen za okrutnost prema djeci zbog prisiljavanja dvojice dječaka da se bičuju tijekom muslimanskog vjerskog obreda, doznaje se iz suda.


Zaidi (44) iz Ecclesa prisilio je dječake na bičevanje lancima na čijim su krajevima bile zaobljene oštrice na godišnjoj muslimanskoj svečanosti Shia u siječnju u Manchesteru, rekla je policija.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ako je kalifat toliko grozan zašto stotine tisuća ljudi ne bježi otamo?' Slika nije dostupna ŠOKANTNE SNIMKE Pogledajte kako se radnici na farmi ponašaju prema kravama

Dječake u dobi od 13 i 15 godina u bolnicu je odvela njihova majka, a na leđima su imali duboke rane i brojne porezotine.

Zaidi je i na sebi koristio bič Zangeer Zani, prije nego što su ga zaustavili drugi pripadnici muslimanske zajednice. Potom je zahtijevao od dječaka da se bičuju, ali su i to u konačnici spriječili pripadnici zajednice.

Zaidi je prva osoba u Engleskoj i Walesu koja je proglašena krivom za okrutnost prema djeci tijekom vjerskog obreda u kojem se pojavljuje bičevanje.