Dvoje belgijskih policajaca je ozlijeđeno nakon što ih je mačetom napao muškarac i to ispred policijske postaje u gradu Charleroiju.


Muškarca, koji je tijekom napada na policajce vikao 'Allahu Akbar' (Bog je velik) ustrijelio je i ranio treći kolega koji je sve to vidio. Napad se dogodio pred glavnom policijskom postajom.

Vezani članci Rekordna zapljena ilegalnog duhana na području PU varaždinske - 1 Rekordna zapljena duhana varaždinske policije: Prekršio samoizolaciju pa pokušao prošvercati 6 tona duhana Josip Biljan Iznenada preminuo Josip Biljan, načelnik Policijske uprave ličko-senjske

Napadač je prevezen u bolnicu gdje je ubrzo preminuo. Njegov identitet je za sada nepoznat.

Svjedoci tvrde kako se ovaj napad dogodio u subotu oko 16 sati po lokalnom vremenu. Odmah po incidentu na mjestu napada postavljene su mjere sigurnosti. Stanje ocjenjuje posebna belgijska jedinica za analizu prijetnji OCAM.

Naime, upravo je Charleroi, grad koji se nalazi 50 kilometara južno od Bruxellesa, postao baza dijelu terorista koji su sudjelovali u napadima na Pariz u studenom 2015. godine te na Bruxelles u ožujku ove godine.

Jedna je policajka je teško ozlijeđena, zadobila je duboke rane po licu no srećom, nije u životnoj opasnosti. Njezin kolega je lakše ozlijeđen.

Belgijski premijer Charles Michel osudio je napad.

'Moje misli su sa žrtvama, njihovim obiteljima i policijom. Istražujemo cijelu ovu situaciju', rekao je Michel koji nije isključio mogućnost terorističkog napada. 'Inicijalne indikacije vrlo jasno upućuju na terorizam'.

Za napad za sada nitko nije preuzeo odgovornost.