Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik pakistanske države, general Pervez Musharraf, u četvrtak će položiti prisegu za svoj drugi predsjednički mandat, pošto dade ostavku na dužnost vojnog zapovjednika, potvrdio je u ponedjeljak glasnogovornik predsjednikova ureda.


Musharraf je ponovo izabran 6. listopada neizravnim glasovanjem u parlamentu i u regionalnim skupštinama.

Vezani članci John Magufuli Umro afrički državnik koji je odbijao mjere i maske te tvrdio da su cjepiva protiv COVID-a zapadna zavjera Donald Trump (Foto: AFP) Trump opet šokirao: ''Sada je doživotni predsjednik. I sjajan je... Možda bismo i mi to mogli pokušati jednog dana"

- Predsjednik Musharraf će kao civilni predsjednik prisegnuti 29. studenog, a na sastancima 27. i 28. studenog će se oprostiti s glavnim vojnim stožerima, dodao je glasnogovornik, general Rashid Qureshi.

Nekolicina njegovih bliskih suradnika i savjetnika već su najavili da bi se u četvrtak mogla održati svečanost polaganja prisege.

Musharraf se, kao što predviđa Ustav, obvezao da će otići s dužnosti vojnog zapovjednika prije nego položi prisegu za drugi mandat.

No oporba i međunarodna zajednica traže od njega da ukine izvanredno stanje prije parlamentarnih i regionalnih izbora sazvanih za 8. siječnja.