Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf u srijedu je u govoru o stanju nacije ustvrdio kako Pakistan mora ostati jedinstven kako bi se mogao boriti protiv terorista, koje je optužio za ubojstvo bivše premijerke i oporbene čelnice Benazir Bhutto prošloga četvrtka, objavile su svjetske agencije.


"Moramo biti jedinstveni i boriti se protiv terorizma s više snage i energije", rekao je Musharraf u obraćanju naciji koji je prenosila pakistanska televizija.

Vezani članci Slika nije dostupna Musharraf tvrdi da i dalje ima podršku vojske Slika nije dostupna Nova pakistanska vlada prisegnula pred predsjednikom Musharrafom

"Ako ne uspijemo, onda je, neka nam Bog oprosti, budućnost Pakistana mračna", dodao je Musharraf, kako prenosi AFP.

Predsjednik je, prema Reutersu, također izrazio uvjerenost kako su Bhutto ubili pripadnici terorističke mreže al-Qaide, za koju je rekao kako je bila uključena u sve napade u Pakistanu.

"Želim sa sigurnošću reći kako su ti ljudi ubili Benazir Bhutto",
izjavio je, dodavši kako je zamolio pomoć britanske policije u
provedbi pune istrage o atentatu.

"Zahvalan sam (britanskom) premijeru (Gordonu) Brownu za to što je prihvatio moj zahtjev", kazao je.

Britanski policijski "tim stiže odmah i pomoći će našem timu u istrazi. Nadam se da će istraga u suradnji sa Scotland Yardom biti provedena kako treba i da će ukloniti sve sumnje", rekao je.

Također je ustvrdio kako je odgoda izbora s 8. siječnja na 18.
veljače bila "neizbježna" nakon ubojstva Bhutto i kaosa koji je
slijedio.

"Odgoda je bila neizbježna i Izborno je povjerenstvo pravilno
odlučilo", kazao je, dodavši kako će se za sigurnost održavanja izbora brinuti vojska i paravojne postrojbe.

"Vojska i rendžeri bit će raspoređeni u punom sastavu kako bi diljem zemlje osiguravali javni red i mir i pomogli da se izbori održe mirno", kazao je pakistanski predsjednik.