Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Nova pakistanska vlada prisegnula pred predsjednikom Musharrafom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova pakistanska vlada koju vodi premijer Yusaf Raza Gilani iz stranke ubijene bivše premijerke Benazir Bhutto, prisegnula je pred predsjednikom Pervezom Musharrafom čijem se načinu vođenja države već suprotstavila.

Pakistanska narodna stranka (PPP) bivše premijerke Bhutto, ubijene u prosincu, te Muslimanska liga Pakistana-Nawaz, koju vodi bivši premijer Nawaz Sharif, formirale su vladu od 24 ministra.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić Spori pomaci Održan sastanak savjeta Vijeća za nacionalnu sigurnost: "Dogovorili su se da će se dogovoriti, ali pitanje je hoće li to opstati" Zoran Milanović još nema dogovora Ured predsjednika Milanovića objavio dokument ministra Banožića za koji tvrde da je suprotan Ustavu

Članovi Sharifove stranke nosile su na ruci crnu traku u znak nepovjerenja prema Musharrafu, koji je na vlast došao 1999. godine svrgnuvši upravo njihove lidere državnim udarom bez krvoprolića.

Nekoliko ministara u vladi novog premijera bilo je zatvarano tijekom režima predsjednika Musharrafa.

Novu koalicijsku vladu čini 11 ministara iz PPP-a i 9 iz PML-N, a dva ministarstva povjerena su ženama.

Vlada je prisegnula tjedan dana nakon prisege premijera Gilanija koji se odmah suprotstavio šefu države tako što je naredio oslobađanje svih sudaca koje je Musharraf držao u kućnom pritvoru od studenoga 2007. kada je proglasio izvanredno stanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene