Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova pakistanska vlada koju vodi premijer Yusaf Raza Gilani iz stranke ubijene bivše premijerke Benazir Bhutto, prisegnula je pred predsjednikom Pervezom Musharrafom čijem se načinu vođenja države već suprotstavila.


Pakistanska narodna stranka (PPP) bivše premijerke Bhutto, ubijene u prosincu, te Muslimanska liga Pakistana-Nawaz, koju vodi bivši premijer Nawaz Sharif, formirale su vladu od 24 ministra.

Vezani članci Kamere uhvatile Beroša i Božinovića u razgovoru o premijeru - 1 Beroš i Božinović zaboravili isključiti mikrofone, poslušajte razgovor prije sastanka s premijerom: "Nije ti on sretan kad dovodiš..." Gabrijela Žalac Provjerili smo gdje su i što rade ministri koji su zbog afera morali otići - neki griju nove fotelje, drugi pokrenuli vlastite biznise: "Kušajte pa procijenite"

Članovi Sharifove stranke nosile su na ruci crnu traku u znak nepovjerenja prema Musharrafu, koji je na vlast došao 1999. godine svrgnuvši upravo njihove lidere državnim udarom bez krvoprolića.

Nekoliko ministara u vladi novog premijera bilo je zatvarano tijekom režima predsjednika Musharrafa.

Novu koalicijsku vladu čini 11 ministara iz PPP-a i 9 iz PML-N, a dva ministarstva povjerena su ženama.

Vlada je prisegnula tjedan dana nakon prisege premijera Gilanija koji se odmah suprotstavio šefu države tako što je naredio oslobađanje svih sudaca koje je Musharraf držao u kućnom pritvoru od studenoga 2007. kada je proglasio izvanredno stanje.