Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narod ljut

Mursi poručio da su njegove proširene ovlasti privremene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski predsjednik Mohamed Mursi naglasio je u priopćenju u nedjelju navečer da je proširenje njegovih ovlasti, koje si ukazom sam dodijelio, samo privremeno i pozvao je sve u zemlji na demokratski dijalog.

"Egipatsko predsjedništvo potvrđuje da su te mjere samo privremene i da nisu usmjerene na koncentriranje ovlasti, već na njihovo prepuštanje demokratski izabranom parlamentu", stoji u tom priopćenju. Dodaje se da je takva odluka bila potrebno kako bi se izbjegao svaki pokušaj osporavanja dviju demokratski izabranih institucija, gornjeg doma parlamenta i ustavotvorne skupštine.

Tim priopćenjem Mursi opravdava ustavnu deklaraciju od 22. studenoga kojim si je dodijelio velike ovlasti i pretpostavio ih zakonu.

Oporba ga je prozvala da se ponaša poput faraona, a pravosuđe se zabrinulo za svoju neovisnost. Tisuće Egipćana izašle su na ulice zadnjih dana i prosvjedovale protiv Mursijevih mjera.

Nakon upornog ponavljanja islamističkih dužnosnika posljednjih 48 sati kako si je Mursi samo privremeno proširio ovlasti, oporbene stranke i pokreti su ponovili da "nema privremene diktature".

Veliki prosvjedni skup protiv Mursija zakazan je za utorak na glavnom kairskom trgu Tahriru. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Četiri eksplozije Islamisti preuzeli odgovornost za bombaške napade u Kairu Slika nije dostupna Rat na ulicama Novi krvavi sukobi u Egiptu, najmanje 50 smrtno stradalih

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene