Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaos u Sloveniji

FOTO Pao snijeg, munje izazivale požare, vjetar nosio krovove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iznimno jaki naleti vjetra u središtu zemlje kidali su crijepove s krovova kuća te rušili stabla. Veliki broj munji udario je u kuće te izazvao brojne požare. Iz geološkog zavoda navode kako se oluja stišava no upozoravaju na veliku mogućnost odrona tla kao i poplava.

Iznimno jaki naleti vjetra rušili su sve pred sobom. Pri rušenju drveća stradalo je nekoliko kuća, veliki broj udara munji izazvao je nekolicinu manjih požara, a u mjestu Vrbičju izgorjela je cijela kuća, piše slovenski 24ur.

Pročitajte i ovo Zoran Ðuroković i Barbara Štrbac Prate slabosti sustava Zbog porasta vodostaja rijeke proglašeno izvanredno stanje, stvar spašava nova barijera: "Prije je na obrani od poplava ovdje radilo oko 500 ljudi, sad 20" Nevrijeme, ilustracija Budite na oprezu Upaljen meteoalarm: U dijelu zemlje izdano upozorenje zbog tuče, raste i vodostaj

Zbog kidanja dalekovoda, mnogi mještani su ostali bez struje, a crijepovi s krovova kuća bili su posvuda.

Nevrijeme u Istri: Grmljavina i tuča izazvale nestanak struje

Nekoliko minuta prije ponoći munja je udarila i u trafostanicu kod mjesta Velenje te izazvala velliku vatru koju su vatrogasci ipak uspjeli ugasiti.

Zbog velike količine kiše koja je padala tijekom noći, na obalnom području Pirana, more je poplavilo prvi red kuća.

Stručnjaci slovenske Agencije za okoliš upozoravaju na mogući porast vodostaja diljem zemlje, a moguće su i manje poplave, dok iz Geološkog zavoda upozoravaju na mogućnost odrona tla.

Slovenska Agencija za okoliš objavila je fotografiju snimljenu danas u 5:30 sati na kojoj se vidi da je na području Kredarice pao i snijeg, a temperatura pala na jedan stupanj ispod nule.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene