Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BEZ MOGUĆNOSTI OTPUSTA

Mučan slučaj koji je zgrozio Britaniju dobio epilog: Londonskom policajcu doživotna kazna za silovanje i ubojstvo Sarah Everard

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Londonski policajac koji je ubio 33-godišnju ženu osuđen je na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Sarah Everard ubijena je početkom ožujka, a njezino je tijelo pronađeno u šumi tjedan dana nakon nestanka. Britanska javnost bila je zgrožena cijelim slučajem, koji je potom pokrenuo raspravu o zločinima nad ženama.

Bivši londonski policajac Wayne Couzens, koji je priznao otmicu, silovanje i ubojstvo Sarah Everard, osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti uvjetnog otpusta. 

Radi se o iznimno velikoj kazni u Velikoj Britaniji. Tijekom rasprave o kazni tužitelji su iznosili niz dokaza koji govore u prilog tome kako je policajac koristio svoju službenu iskaznicu i policijske lisice kako bi prevario Sarah i natjerao je da uđe u automobil pod izgovorom da je prekršila epidemiološke mjere. Kasnije te večeri ju je silovao i zadavio, javlja CNN. 

Londonski policajac u lipnju je priznao krivnju za ovaj gnjusan zločin.

Slučaj 33-godišnje djevojke koja je nestala dok se vraćala kući u južnom Londonu početkom ožujka pokrenuo je raspravu nacije o zločinima i nasilju nad ženama te njihovoj sigurnosti na ulicama. 

Njezino tijelo pronađeno je nakon više od tjedan dana u šumi u Kentu, oko 80 kilometara od mjesta na kojem je Everard posljednji put viđena.

A zadnji put je viđena na nadzornim kamerama kako u 21:30 sama hoda glavnom ulicom u Claphamu u južnom djelu Londona.

Londonski policajac Wayne Couzens (48) priznao je krivnju.

Nestanak mlade žene zainteresirao je britansku javnost, a interes je porastao kada je otkriveno da je osumnjičenik londonski policajac. Na bdijenje, koje je trajalo danima nakon pronalaska njezina tijela, došla je i Kate, vojvotkinja od Cambridgea.

Britanski premijer Boris Johnson rekao je tada kako cijela zemlja dijeli šok i tugu obitelji i prijatelja Sarah Everard. Gradonačelnik Londona Sadiq Khan izjavio je pak da su vijesti o pronalasku tijela Everard ''devastirajuće''.

Nakon nestanka 33-godišnjakinje mnoge su žene istupile u javnost kako bi podijelile svoje strahove i osobna iskustva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene