Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sindikat zaposlenika grada Mostara zaprijetio je općim štrajkom ako se na sjednici Gradskog vijeća ne donese proračun za 2009., priopćeno je iz Sindikata grada Mostara.


Prošlo je čak osam mjeseci od lokalnih izbora, a ključne bošnjačke i hrvatske političke stranke ne mogu se dogovoriti komu će pripasti mjesto gradonačelnika. Bošnjačke političke stranke protive se donošenju proračuna dok se u Gradskom vijeću ne izabere gradonačelnik. Više od tri mjeseca zaposlenici u gradskim službama nisu dobili plaće, a od polovice lipnja počeli su štrajkati.

Vezani članci Zaposlenici (Foto: Getty Images) Prvo veliko istraživanje o employer brandingu u Hrvatskoj: Saznali smo kako top kompanije brinu o svojim zaposlenicima Slika nije dostupna 'Sindikati i vlada i dalje se ne slažu oko Zakona o osnovici plaća javnih službi'

Štrajkaški odbor mostarskih sindikata istaknuo je kako će odlučiti o potpunoj obustavi rada i pružanja svih usluga građanima dok ne počne isplata plaća. Pozvali su i visokog predstavnika da iskoristi široke ovlasti i nametne gradski proračun, što je malo vjerojatno. (Hina)