Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor Bošnjaka i Hrvata

Mostaru prijeti štrajk svih zaposlenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat zaposlenika grada Mostara zaprijetio je općim štrajkom ako se na sjednici Gradskog vijeća ne donese proračun za 2009., priopćeno je iz Sindikata grada Mostara.

Prošlo je čak osam mjeseci od lokalnih izbora, a ključne bošnjačke i hrvatske političke stranke ne mogu se dogovoriti komu će pripasti mjesto gradonačelnika. Bošnjačke političke stranke protive se donošenju proračuna dok se u Gradskom vijeću ne izabere gradonačelnik. Više od tri mjeseca zaposlenici u gradskim službama nisu dobili plaće, a od polovice lipnja počeli su štrajkati.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić prvim letom tvrtke Air Serbia stigao iz Beograda u Mostar - 2 Stigao prvi putnik VIDEO Pogledajte srdačne pozdrave Vučića i Čovića, zagrljajem obilježili važan trenutak Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman''

Štrajkaški odbor mostarskih sindikata istaknuo je kako će odlučiti o potpunoj obustavi rada i pružanja svih usluga građanima dok ne počne isplata plaća. Pozvali su i visokog predstavnika da iskoristi široke ovlasti i nametne gradski proračun, što je malo vjerojatno. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene