Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zamjenik ruskog ministra financija Segej Storčak uhićen je danas u Moskvi, priopćilo je njegovo ministarstvo potvrdivši informaciju koju je objavila tamošnja novinska agencija.


"Uhićen je izvan zgrade ministarstva. Uhićenje bi moglo biti povezano s pokretanjem kriminalističke istrage protiv trećih osoba koje nisu djelatnici ministarstva", izjavio je glasnogovornik ministarstva financija, a prenosi agencija Ria Novosti.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Malenica: Zatvorenike raspoređujemo po drugim zatvorima u Hrvatskoj Poplava u Kokorićima - 2 Godinama se neće oporaviti od poplave, ali računi im i dalje stižu: "Ovo je trebao biti najljepši Božić, a tuga se ne može izmjeriti"

Agencija Ria Novosti objavila je, pozivajući se na izvor u ruskim redarstvenim snagama, da je Storčak uhićen u okviru istrage koja je protiv njega pokrenuta. Izvor nije htio dati druge pojedinosti zbog tajnosti istrage.

Kako navodi dužnosnik ruskog ministarstva financija, a prenosi novinska agencija Itar-Tass, Storčakov ured su u petak pretresli agenti Savezne službe sigurnosti (FSB).

Sergej Storčak obnaša dužnost zamjenika ministra financija od studenog 2005. Do imenovanja na tu dužnost bio je direktor odjela za međunarodne financije, javni dug i javna financijska potraživanja u istom ministarstvu.