Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Agencija Moody's povećala je kreditni rejting mađarskom MOL-u na Baa3 sa stabilnim izgledima, priopćeno je iz te mađarske kompanije.


Moody's je zaključio da su novi rejting i s njim povezani stabilni izgledi najviše rezultat MOL-ove snažne likvidnosti i financijskoj profila s očekivanim pozitivnim FCF-om, snažnih rafinerija i marketinga u regiji jugoistočne Europe, integriranog poslovnog profila koji je pokazao otpornost kompanije kada se radi o padu cijena nafte te integracije u maloprodaji i petrokemiji koje služe kao važan prodajni kanal.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Pixell) Za Moody's baš i nismo napredovali: "Hrvatska sporo provodi reforme, a Agrokor je negativan rizik za gospodarstvo" Slika nije dostupna "Moody's rušenjem rejtinga Agrokora pokopao, i Vladu, i lex Agrokor"

"Vrlo smo zadovoljni investicijskim kreditnim rejtingom Moody'sa koji potvrđuje naš otporan integrirani poslovni model i snažan financijski profil", rekao je Jozsef Simola, financijski direktor kompanije.

Dodao je da je kompaniji cilj, u skladu s dugoročnom strategijom do 2030., "predvoditi industrijsku transformaciju u regiji jugoistočne Europe, zadržavajući istovremeno čvrstu bilancu i snažnu likvidnost", kazao je Simola. (Hina)