Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stabilni izgledi

Moody's povećao kreditni rejting mađarskom MOL-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija Moody's povećala je kreditni rejting mađarskom MOL-u na Baa3 sa stabilnim izgledima, priopćeno je iz te mađarske kompanije.

Moody's je zaključio da su novi rejting i s njim povezani stabilni izgledi najviše rezultat MOL-ove snažne likvidnosti i financijskoj profila s očekivanim pozitivnim FCF-om, snažnih rafinerija i marketinga u regiji jugoistočne Europe, integriranog poslovnog profila koji je pokazao otpornost kompanije kada se radi o padu cijena nafte te integracije u maloprodaji i petrokemiji koje služe kao važan prodajni kanal.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna viši za jedan stupanj Što mi imamo od toga? Provjerili smo što bolji kreditni rejting znači za gospodarstvo, ali i za građane Premijer Andrej Plenković Moody's podignuo kreditni rejting Plenković oštro odgovorio Milanoviću: "Vidim tu neku vrstu opsjednutosti. Je li možda kilavac netko tko patriotski pada s Patrije?"

"Vrlo smo zadovoljni investicijskim kreditnim rejtingom Moody'sa koji potvrđuje naš otporan integrirani poslovni model i snažan financijski profil", rekao je Jozsef Simola, financijski direktor kompanije.

Dodao je da je kompaniji cilj, u skladu s dugoročnom strategijom do 2030., "predvoditi industrijsku transformaciju u regiji jugoistočne Europe, zadržavajući istovremeno čvrstu bilancu i snažnu likvidnost", kazao je Simola. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene