Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilateralni odnosi

Monti u Rusiji potiče energetsku suradnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija i Italija osnažili su energetsku suradnju tijekom prvog službenog posjeta talijanskog premijera Marija Montija najvećem svjetskom proizvođaču nafte koji bi trebao osvježiti bilateralne odnose bliske još iz vremena bivšeg premijera Silvija Berlusconija.

Premijer Monti susreo se u Moskvi s ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevim, a s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju bi kasnije trebao razgovarati o planovima za izgradnju važnog ruskog plinovoda prema južnoj Europi.

Na sastanku u tom crnomorskom ljetovalištu u kojem se Putin odmara trebalo bi biti riječi i o nizu međunarodnih pitanja, uključujući i stanje u Siriji.

Južni tok, kojim bi se trebao izvoziti plin iz Kaspijskom mora, trebao bi koštati više od 15 milijardi eura i njime bi se od 2015. izvozilo 63 milijarde prostornih metara plina u južnu Europu.

Konačna odluka o gradnji Južnog toka, suparničkog projekta europskom Nabuccu, očekuje se u studenome, a početak gradnje u prosincu, objavio je Kremlj uoči Montijeva posjeta.

Partner u projektu, talijanska naftna kompanija Eni, objavila je ovoga mjeseca kako će odluku o sudjelovanju u investiciji donijeti krajem 2012. ili početkom 2013. (Hina)

Pročitajte i ovo Aleksej Navaljni Forenzičko izvješće Procurili strašni detalji o smrti Alekseja Navaljnog: Četiri sata bio je čvrsto vezan za ruke i noge Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce U mnogo čemu su se složili Kusturica na sastanku s Putinom usporedio hrvatske ustaše i ukrajinske banderovce

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene