Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crna predviđanja

Monti: 'Nalazimo se na kraju tunela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija i ostatak Europe, koji su zahvaćeni krizom, sve su bliže 'kraju tunela', rekao je u utorak predsjednik talijanske vlade Mario Monti.

'Kao i ostatak Europe, približavamo se kraju tunela u kojemu se počinje nazirati svjetlo izlaska iz krize', rekao je Monti za talijanski radio Rai 1 uoči odlaska na europsku turneju.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

'Odluke koje su donijela sedamnaestorica i dvadesetsedmorica na europskom summitu 28. i 29. lipnja bile su iznimno važne i sada vidimo njihove učinke u smislu bolje spremnosti europskih ustanova i vlada da ih provedu u djelo', istaknuo je Monti, pri čemu je i dodao da je 'ključ' za izlazak iz krize žurna provedba odluka iz Bruxellesa.

>> Monti upozorava Talijane na mogućnost gospodarske katastrofe

Monti u utorak počinje kratku europsku turneju u Parizu, gdje će se sastati s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom na radnom ručku.

U srijedu i u četvrtak boravit će u Finskoj kako bi razgovarao s kolegom Jyrkijem Katainenom. U četvrtak odlazi u Španjolsku, zemlju koja najviše zabrinjava, gdje će se sastati s premijerom Marianom Rajoyem.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene