Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

'Rupa postaje sve veće'

Monti upozorava Talijane na mogućnost gospodarske katastrofe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italiji ponovno prijeti gospodarska katastrofa, upozorio je u subotu talijanski premijer Mario Monti dok se u zemlji održavaju povremeno i nasilni prosvjedi protiv njegovog programa štednje.

"Mi smo se ranije maknuli s ruba, no rupa postaje sve veća i mogla bi nas progutati. Ponovno smo u krizi", rekao je Monti u subotu u Milanu prigodom presjecanja vrpce "Vodafone villagea". Monti je također istaknuo da je put rasta "dug i mukotrpan" no i dodao i da će se "uskoro" vidjeti "neki učinci".

Kasnije u subotu u Bologni Monti je rekao da on i drugi europski čelnici očekuju da se na nedjeljnim izborima Grci opredijele za stranke koje žele zadržati euro poštujući uvjete dobivanja međunarodne pomoći. Ispred kazališta u kojem je govorio Monti, s policijom su se za to vrijeme sukobili protuvladini prosvjednici.

U petak je agencija SWG objavila rezultate istraživanja po kojem je potpora Talijana Montiju pala s 71 posto, koliko je imao kada je studenom preuzeo premijerski položaj, na 33 posto. (Hina)

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene