Ima svoju tortu, med i palačinke, ali Melania Trump nije oduševljena što je sve više proizvoda u njezinoj rodnoj Sevnici - ime dobilo po njoj. Da bi to spriječila, čak je angažirala i odvjetnike. S druge strane Sevničani poručuju - samo smo htjeli odati počast budućoj Prvoj dami.


Torta, palačinke, pa čak i med. Sve to u rodnoj Sevnici Melanie Trump nosi ime buduće prve dame SAD-a. Torta Melania pravi je hit u lokalnoj slastičarnici, a na medu piše da je iz Melanijinog kućnog vrta.

Vezani članci Novi kip Melanije Trump u Sevnici - 4 Opet je neprepoznatljiva: Melania Trump dobila novi kip u Sevnici, hoće li opet biti "strašilo za ptice"? Melania i Donald Trump Melania Trump: "Nismo ponosni na neke dijelove naše prošlosti"

Slovenci su na imenu supruge novog američkog predsjednika Donalda Trumpa odlučili dobro zaraditi, ali Melaniji se to baš i ne sviđa. Pa je angažirala odvjetnike da ih upozore što rade krivo.

"Prvo smo primjetili da se koristi njena fotografija. To je apsolutno nedopustivo bez njene suglasnosti", objašnjava Nataša Pirc Musar, odvjetnica Melanije Trump.

Gospođa Trump, kako nam kažu odvjetnici, nema ništa protiv torte ili palačinki s njenim imenom. Ali, ne želi da sve to uzme maha, pa da svaki proizvod nosi njeno ime i prezime.

"S klijenticom nisam razgovarala o potencijalnim tužbama. Ovo je samo način na koji želimo dati upozorenje dosjetljivim poduzetnicima", kaže odvjetnica.

Nije Melania Trump prva osoba iz Slovenije od koje je napravljen brend. Skijaš skakač Peter Prevc ima kape sa svojim imenom i prezimenom, a bivša skijašica Tina Maze pokrenula je vlastitu liniju nakita.

"Priča mora biti dobra. A naša je priča bila tako jaka, da se činilo da je šteta ne raditi je i dalje, iako više ne skijam", kaže bivša skijašica Tina Maze.

Kako kažu lokalni ugostitelji - nisu oni htjeli zaraditi na račun buduće Prve dame, već joj iskazati poštovanje. Čini se da će za to uskoro morati tražiti drugačije načine, koji ne uključuju palačinke i torte.