Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv svega Hrvatskog

Osobni rat: Mitrović iz emisije izbacuje lik Hrvoja, a u vijestima blati hrvatske proizvode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnik srpske televizije Pink Željko Mitrović nastavlja svoj osobni obračun sa svime što ima veze s Hrvatskom. Njegove informativne emisije blate hrvatske proizvode, iz zabavnog programa se izbacuje sve što ima veze s RH, a kreće i velika odvjetnička akcija.

Izdao je nalog da se sutra svih pet zrakoplova njegove kompanije zajedno s odvjetnicima upute na pet različitih lokacija. Zrakoplovi će poletjeti u London, Bruxelles, Berlin, Strasbourg i u Hrvatsku, a odvjetnici će sa sobom imati opsežnu dokumentaciju o, kako su kazali,'selektivnom provođenju propisa u Hrvatskoj, nezakonitom poslovanju carinskih tijela u RH kao i dokumentaciju kojom će se ukazati na korupciju unutar različitih hrvatskih državnih institucija'. No, to nije sve. Osim što je zabranio sve hrvatsko, prvo reklame, na svojoj televiziji, Mitrović je, prema pisanju portala Plus, iz popularne emisije svoje televizije odlučio izbaciti lik Hrvoja, a vijesti su se okomile na kvalitetu nekih hrvatskih proizvoda na srpskom tržištu. Na TV Pinku se više ne može čuti hrvatska glazba.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

'Najavljujem ukidanje hrvatske glazbe i kinematografije u svih pet zemalja u kojima Pink ima svoje televizije, posebnu brigu o kontroli kvalitete hrvatskih proizvoda u zemljama izvan Hrvatske, a na snagu je već stupila zabrana reklamiranja hrvatskog turizma', jasan je bio Željko Mitrović, koji dodaje da više nikad neće biti u prilici zataškavati incidente i 'neugodnosti' koje srbijanski, bosanski i crnogorski državljani doživljavaju na ljetovanju u Hrvatskoj.

U Mitrovićevim izjavama za beogradske medije se navodi kako mu se 'još financijski gubitak nije zaista desio, ali je spreman na sve'. 'Operacija nadoknađivanja štete vezane za slučaj El Bosco još nije ni počela. Namjeravam da štetu nadoknađujem na najmanje pet različitih načina. Oročio sam da ću barem tri godine nadoknađivati štetu ukoliko izgubim jahtu. Vrlo brzo će se razotkriti tko sve stoji iza ovog slučaja i za koga se namješta ova besramna licitacija', rekao je Mitrović za beogradski Blic. 

No, Blic piše kako 'usprkos tvrdnjama čelnih ljudi s Televizije Pink da su im reklamni blokovi stopostotno popunjeni, te zbog toga ukidanje reklamiranja hrvatskog turizma neće biti potez kojim će izgubiti', stoji činjenica da su računi te televizije u blokadi. Poduzeću za informiranje i marketing 'Pink international company' u sklopu koje su radio i tv, koja je u vlasništvu Željka Mitrovića, blokiran je račun od 2. kolovoza. Prema podacima Narodne banke Srbije ova tvrtka duguje oko 12,2 milijuna dinara (oko 120 tisuća eura), a u proteklih dvanaest mjeseci račun joj je bio blokiran ukupno 116 dana, dok ostale Mitrovićeve tvrtke nisu u blokadi.

Podsjetimo, sve je počelo nakon što je Carinska uprava objavila oglas za prodaju luksuzne jahte Željka Mitrovića vrijedne 75 milijuna kuna, s početnom cijenom od 23,636 milijuna kuna. Vlasnik televizije Pink objavio je nakon toga 'rat' Hrvatskoj koja će, kako je rekao, izgubiti više nego on prodajom jahte. Srbijanski tajkun zapljenu svoje jahte, koju je u rujnu 2010. godine napravila Carinska uprava tražeći od Mitrovića da plati dva milijuna eura carine i pristojbi, nazvao je 'klasičnom otimačinom srpske imovine'.

'U istom statusu u kojem je moja jahta nalazi se na tisuće brodova koji također koriste hrvatsku posadu. Ti su zakoni u Hrvatskoj doneseni da bi se spriječila zloupotreba brodova u svrhu takozvanog 'crnog chartera', što u ovom procesu nije slučaj. Naime, cijela hrvatska javnost zna da sam brod koristio u osobne svrhe i kao takav nisam porezni i carinski obveznik'objasnio je Mitrović zašto ne misli da bi dug hrvatskoj carini trebao podmiriti.

Prema pisanju medija, Mitrovićeva jahta uplovila je iz Crne Gore u Hrvatsku, ali prilikom kontrole na njoj nije bio Mitrović. Jahtu je vozio skiper koji je imao ugovor o radu s hrvatskom tvrtkom vlasnika Pinka. Prema hrvatskim zakonima, na jahti u vlasništvu stranca ne smije, kao član posade, raditi netko tko je zaposlen u hrvatskoj tvrtki.

Zapljenu luksuzne jahte Mitrović je nazvao otimačinom srbijanske imovine i ujedno je obećao da za vlasti Jadranke Kosor njegova noga neće više kročiti u RH. (J.G./Agencija Vlm/Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene