Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika među džihadistima

TKO JE TAJ SNAJPERIST? Vreba vođe Islamske države i redom ih 'skida'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brojne su teorije o tome tko se krije iza ubojitog snajpera koji redom kosi vođe Islamske države.

Trojica visoko rangiranih militanata Islamske države ubijena su u razmacima od 10-ak dana u libijskom gradu Sirtu. Zna se da su ubijeni snajperskim hicima, ali nitko nije siguran je li za ubojstva odgovorna jedna ili više osoba. Lokalni džihadisti su, međutim, u panici pa su uhitili i pogubili više ljudi.

Lokalni mediji javljaju da je za ova ubojstva odgovoran snajperist koji samostalno djeluje, odnosno netko tko je odlučio uzeti sam stvari u svoje ruke. Posljednja žrtva bio je Abdulah Hamad El Ansari, džihadistički komandant iz južne Libije, koji je 23. siječnja pogođen dok je napuštao džamiju u centru grada. Mnoštvo razrušenih zgrada u Sirtu predstavlja raj za snajpere.

Lokalno stanovništvo situaciju uspoređuju s filmom 'Neprijatelj pred vratima' iz 2001. godine, priči o najuspješnijem sovjetskom snajperu Vasiliju Zajcevu koji se iskazao u bitki za Staljingrad. Film je postao izuzetno popularan među borcima u Libiji te je jedna od pobunjeničkih grupa svom najpreciznijem strijelcu dala nadimak 'snajper Moskva'.

Teorije o identitetu snajpera koji se namjerio na džihadističke vođe su preplavile internet. Neki vjeruju da je u pitanju član oružane grupe iz Misrate, koja se prošle godine povukla iz Sirta, ali čije vođe tvrde da i dalje imaju svoje doušnike i agente u tom gradu. Drugi nagađaju da je riječ o pripadniku američkih specijalnih jedinica, za koje se vjeruje da su prisutne u okolici grada.

Libijski grad Sirt je pod kontrolom Islamske države od prošlog ljeta, a procjenjuje se da je u gradu oko 2.000 džihadista, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene