Obavijesti Video Pretražite Navigacija
S udaljenosti od 1000 m

Najbolji SAS-ov snajperist uništio ISIS-ovo gnijezdo bombaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadeset civila je spašeno, a spriječeni su bombaški napadi, tvrde u britanskoj vojsci.

SAS-ov snajperist, koji je jedan od najboljih strijelaca u specijalnim snagama, uspio je ubiti tri bombaša Islamske države i to pucajući iz najmoćnije puške na svijetu, s udaljenosti od jednog kilometra.

U 'klasičnoj SAS-ovoj operaciji' koja se dogodila u Ramadiju u Iraku, precizni je snajperist spasio živote 20 ljudi, tvrde vojni izvori. Kada je elitni tim britanske vojske otkrio da se u jednoj zgradi-utvrdi, nalaze ISIS-ovi bombaši, razmatrano je nekoliko opcija - od zračnog napada do raketiranja. Ipak, odbačene su zbog mogućnosti stradavanja civila. Odlučeno je da će SAS-ov najbolji snajperist pucati, dakle s udaljenosti od 1000 metara, iz svoje Barrette.50, a morao je dakle ubiti ISIS-ove džihadiste koji su se nalazili u zgradi, što je značilo iza debelog zida.

I po svemu sudeći je uspio jer kada su kasnije irački vojnici stigli do zgrade u Ramadiju, tijela islamista bila su raskomadana.

'20 civila je spašeno, spriječeni su bombaški napadi, a ISIS-ovci su se morali povući u drugi dio grada', ispričao je vojni izvor za Daily Mail.
 

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene