Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na optužbe za rusofobiju

Ministar obrane Crne Gore: Članstvo Crne Gore u NATO-u svima je u interesu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez obzira na oštra reagiranja iz Moskve, članstvo Crne Gore u NATO-u nema antiruski karakter, već je to doprinos miru i stabilnosti u regiji i u interesu je crnogorskih građana, zapadnog Balkana i Rusije, poručio je u utorak crnogorski ministar obrane Predrag Bošković.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u prvom reagiranju u ponedjeljak je napisalo kako “Moskva ostavlja sebi pravo da odgovori na 'neprijateljsku politiku' Podgorice zbog službenog završetka procedure stupanja Crne Gore u NATO i da preduzima recipročne mjere”.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rat u Europi Poljska bijesni jer je Rusija povrijedila zračni prostor: Varšava traži objašnjenje Moskve Ilustracija Rat u Europi Rusija napala Kijev i Lavov, uzbuna u Poljskoj: ''Ruski projektil je ušao u naš zračni prostor, digli smo avione''

Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov kazao je u utorak nakon razgovora sa svojim slovačkim kolegom Miroslavom Lajčakom da je pristupanje Crne Gore NATO-u "čisto geopolitički projekt nametnut u zamjenu za rusofobiju Crne Gore".

Crnogorski ministar obrane ponovio je da članstvo u Sjevernoatlantskom savezu nije usmjereno protiv bilo koga, pa ni protiv Rusije.

“Nadam se iskreno da će Rusija shvatiti da ovo nema nikakav antiruski karakter, niti u Crnoj Gori postoji bilo kakva antiruska histerija, već naprotiv, ovo je u interesu i same Rusije, jer je mir na zapadnom Balkanu u općem interesu, pa i Rusije, tako da se nadam da će administracija u Kremlju to shvatiti i da će odnosi krenuti uzlaznom putanjom, pošto su trenutno na najnižoj mogućoj razini”, naveo je Predrag Bošković.

On je poručio da Crna Gora neće niti je bilo kojim aktom izazivala bilo kakvu antirusku histeriju. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene