Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NEPRIJATELJSKI SMJER

Rusi ljuti na Crnu Goru zbog ulaska u NATO: "Zadržavamo pravo na poduzimanje mjera odmazde"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u ponedjeljak, nakon ulaska Crne Gore u članstvo NATO-a, upozorila tu zemlju zbog "neprijateljskog smjera" i osudila je "antirusku histeriju" u Crnoj Gori.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je kako Crno Gora "ima punu odgovornost" nakon pridruživanja sankcijama EU protiv Rusije 2014.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Vladimir Putin Visoke tenzije Putin najavio slanje vojske na granice još jedne europske zemlje i poručio: ''Rusija je spremna za nuklearni rat''

"U svjetlu neprijateljskog smjera koji su izabrale crnogorske vlasti ruska strana zadržava pravo na poduzimanje mjera odmazde na recipročnoj bazi. U politici kao i u fizici za svaku akciju postoji reakcija", napisalo je rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Na svečanosti ulaska Crne Gore u NATO pomoćnik američkog državnog tajnika Thomas Shannon rekao je kako je "pohvalno... što je ostvarila svoje suvereno pravo da izabere vlastite saveze u svjetlu udruženog pritiska izvana".

Veze Crne Gore i Rusije, njezina glavnog slavenskog i pravoslavnog partnera i najvećeg ulagača pogoršale su se nakon što je zemlja zatražila pristupnicu NATO-u.

Prošlog listopada Crna Gora je objavila kako su ruski špijuni i lokalne proruske stranke pokušavale zaustaviti taj put i ubiti tadašnjeg premijera Milu Đukanovića što je Kremlj odbacio kako apsurdno.

Prošloga tjedna zastupnik vladajućih socijalista nakratko je zadržan u moskovskoj zračnoj luci i Crna Gora tvrdi da postoji popis crnogorskih dužnosnika kojima je zabranjen ulazak u Rusiju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene