Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ministar Jandroković započeo službeni posjet Mađarskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković stigao je u četvrtak u Budimpeštu u jednodnevni radni posjet tijekom kojeg će razgovarati s najvišim mađarskim dužnosnicima.

Nakon slijetanja u budimpeštansku zračnu luku Ferihegy, hrvatsko izaslanstvo na čelu s ministrom uputilo se prema zgradi mađarskog Parlamenta gdje je započelo razgovore s predsjednikom Vlade Republike Mađarske Ferencom Gyurcsanyem.

Pročitajte i ovo Hrvoje Vojković Poduzetnik i političar Vojkoviću presudili tulipani i božuri: Pokušao izvući 400.000 eura Mađarski predsjednik Viktor Orban nakon dvije godine Preokret Viktora Orbana, parlament odobrio pristupanje Švedske NATO-u: "Ovo je povijesni dan"

Prema najavama, ministar Jandroković bi s mađarskim premijerom, ali i drugim današnjim sugovornicima, trebao razgovarati o jačanju bilateralne suradnje te suradnje Hrvatske i Mađarske na putu Hrvatske prema Europskoj uniji, kao i o regionalnim pitanjima.

Poslijepodnevni program obuhvaća posjet Veleposlanstvu RH u Budimpešti, nakon čega će hrvatsko izaslanstvo primiti predsjednica mađarskog Parlamenta Katalin Szili.

Posjet Mađarskoj ministar Jandroković završit će susretom s kolegicom po dužnosti, mađarskom ministricom vanjskih poslova Kingom Goencz, nakon kojeg će dvoje ministara dati izjave za novinare.

Povratak izaslanstva Ministarstva vanjskih poslova u Hrvatsku
predviđen je u kasnim večernjim satima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene