Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Miloševićeva udovica i sin dobili azil u Rusiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udovica i sin Slobodana Miloševića dobili su azil u Rusiji i žive u Moskvi. Mirjana Marković je napustila Srbiju u veljači 2003., neposredno prije ubojstva premijera Zorana Đinđića, a za njom je na snazi tjeralica zbog neodazivanja sudu zbog postupka u kojem ju se tereti za zloupotrebu pri nezakonitoj dodjeli stana iz fonda srbijanske vlade dadilji njenog unuka.

Marko Milošević je Srbiju napustio 7. listopada 2000., dva dana nakon što je njegov otac uličnim prosvjedima bio prisiljen priznati rezultate izbora i odstupiti s mjesta predsjednika SR Jugoslavije.

Pročitajte i ovo Poziv: psi - 2 Poziv Domagoja Mikića Bez pomoći grada i županije stotinjak šapica završit će na ulici, iz ministarstva kažu: "Nije nam cilj imati što veći broj skloništa, ali ovom svakako treba pomoći" Slika nije dostupna Teško je ozlijedio Osijek: Liječnik izbo nožem suprugu pred kumovima i djetetom

"Oni su dobili azil, ali to se nije dogodilo danas ili jučer, to se
dogodilo davno", izjavio je izvor koji je želio ostati anoniman.

On je odbio reći kada su dobili azil. 

Unatoč azilu, raspisana međunarodna tjeralica za Mirjanom Marković i Markom Miloševićem i dalje je na snazi.

U Srbiji je protiv njih pokrenuto nekoliko istraga, uključujući navode da su predvodili krijumčare cigareta dok je zemlja bila pod međunarodnim sankcijama '90-ih godina.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene