Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U predgrađu Pertha

Stravičan zločin u Australiji: Majka porijeklom iz BiH ubila svoje kćeri, otac ih pronašao kad se vratio s posla

Policija u Australiji, ilustracija (Foto: AFP)
Policija u Australiji, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
U predgrađu australijskog Pertha u petak navečer pronađena su tijela dviju djevojčica. Policija je uhitila njihovu majku Milku Đurasović, porijeklom iz BiH.

Tijela djevojčica pronašao je njihov otac Nenad Đurasović kad se vratio s posla, u petak oko 18 sati. Policija za sada ne otkriva na koji su način djevojčice ubijene. Priopćeno je tek da su policajci bili šokirani prizorom koji su zatekli na mjestu ubojstva te da će se više detalja o uzorku smrti djevojčica znati nakon završene istrage i obdukcije. Obitelj do sada nije bila zabilježena u policiji zbog kršenja zakona.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Teroristički čin Akcija nakon što je biskup brutalno izboden: Uhićeno sedmero tinejdžera, oglasila se policija Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo

Susjede je u petak uznemirio vrisak oca kad je ugledao tijela kćeri. Nakon tog pronalaska policija je krenula u potragu za majkom koja je nestala. Pronašli su je tri sata nakon toga na plaži u Kallarou, udaljenoj 11 kilometara od njihova obiteljskog doma, piše NewsCom.

38-godišnja Milka Đurasović licencirana je medicinska sestra, a njezin je suprug inženjer. Mediji pišu da su kao obitelj bili dosta zatvoreni i nisu se družili sa susjedima. Obitelj Đurasović porijeklom je iz Bosne i Hercegovine, a u Australiji živi dvadesetak godina.

Milka Đurasović prevezena je u bolnicu zbog ozljeda koje je nanijela samoj sebi. Policija je priopćila da 38-godišnja Đurasović nije životno ugrožena te da je osumnjičena za ubojstvo desetogodišnje Mije i šestogodišnje Tiane. U bolnici je pod nadzorom policije.

Philip Couper, otac djevojčice koja je bila najbolja prijateljica ubijene Mije, kazao je da su djevojčice svakodnevno bile skupa. "Naša je kći sinoć plakala prije nego što je uspjela zaspati. Ovo je prestrašna tragedija i mi se svi teško nosimo s time. Ovo nas je slomilo", kazao je Couper. Dodao je da su Đurasovići djelovali kao sretan par.

Jedan od susjeda obitelji Đurasović kazao je da se brine kako će otac ubijenih djevojčica preživjeti tragediju koja se dogodila. "Đurasović je jednu kćer pronašao na podu u blizini ulaza u kuću, a drugu u praonici. Bio je blijed, nije mogao govoriti, bio je u šoku", opisao je susjed obitelji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene