Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za mito

Milijuni pronađeni u domu kineskog dužnosnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske vlasti otkrile su 200 milijuna yuana (33 milijuna dolara) predviđenih za mito u domu jednog energetskog dužnosnika, javili su u subotu mediji.

Novac je pronađen u domu zamjenika čelnika ureda za ugljen Wei Pengyuana tijekom istrage koja je objavljena u svibnju.

Pročitajte i ovo Ilustracija USKOK potvrdio Optužen trojac: Obilazili bankomate u ime Fine, tražili mito i krivotvorili dokumente Ruski vojnici u rovovima Brutalno VIDEO Ne udovolje li Putinovim bolesnim idejama, ruske vojnike čeka jeziva kazna

To je najveća zaplijena gotovine u Kini do sada, priopćio je protukorupcijski ured glavnog tužitelja, i kada bi se sastojala samo od novčanica od 100 yuana njihov svežanj bi bio visok 200 metara i težio bi više od tri tone. Četiri od 16 strojeva za brojanje novčanica donesenih da bi prebrojali ovu gomilu su se pokvarila pod teretom posla.

Spremni su na sve: Cilj je jednostavan - Postati kibernetička sila

"Postoje neka skrivena pravila među ovim ljudima koji čine određene stvari nakon što prime novce", rekao je šef protukorupcijskog ureda Xu Jinhui. "Oni čak ne moraju o tome niti govoriti. Zajedno lančano prihvaćaju mito tijekom duga vremena."

Wei je jedan od 11 dužnosnika nacionalne energetske uprave pod istragom zbog korupcije, izvijestili su mediji, a šest od njih su primili možda i desetine milijuna yuana mita.

Kina je pokrenula kampanju protiv korupcije koja se smatra endemskom pojavom među komunističkim vlastodršcima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene