Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon višesatnog sastanka s članstvom SDP-a u Zadarskoj županiji, koji je bio zatvoren za javnost, predsjednik SDP-a Zoran Milanović održao je konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da HDZ ima razloga bojati se SDP-a.


Ovo je već četvrti sastanak SDP-a u posljednja dva dana na području Dalmacije. Na svakom sastanku sudjelovalo je od 200 do 400 članova stranke, a razgovaralo se o programskim smjerovima, svemu što smo radili i što treba raditi, o " limitima HDZ-ove vlasti" i drugim pitanjima, izvijestio je Milanović.

Vezani članci Mario Kapulica (HDZ) HDZ žestoko opleo po Milanoviću: "Možda da se uklone Tuđmanovi spomenici i postave Perkoviću i Mustaču?" Šime Savić Za predsjednika Vrhovnog suda prijavio se odvjetnik čiju je kandidaturu Milanović već jednom odbio

"Otvorena smo stranka, otvorene su teme", rekao je, dodajući da je SDP na posljednjim parlamentarnim izborima postigao realan rezultat, na razini Hrvatske izvrstan, a HDZ "ima razloga da napada tu stranku i da je se boji". "Imat će još više", ustvrdio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Na pitanje novinara o tome je li bilo kritičkih tonova na današnjem skupu SDP-ovaca, predsjednik stranke Zoran Milanović je odgovorio kako SDP-u kritika znači razgovor.

"Ton je bio iznimno dobronamjeran i konstruktivan. Mi smo stranka odgovornih ljudi koji se ne libe međusobno razgovarati, i to je jedini način da se vodi stranka i država", istaknuo je, uz ostalo, Milanović u razgovoru s novinarima.

U svezi s izborom Vesne Pusić za predsjednicu Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU, predsjednik SDP-a je rekao kako je to bila odluka HDZ-a. "SDP neće napustiti Savez za Europu jer je to naše djelo", izjavio je, dodajući da je riječ o simboličkoj dužnosti u tijelu koje je, po njegovim riječima, inicirao pokojni Ivica Račan.

Komentirajući na kraju ponašanje Hrvatske glede priznanja Kosova, Milanović je rekao da je Kosovo realnost, s hrvatskim priznanjem ili bez njega, ali zbog kompliciranih odnosa i interesa u Srbiji, Vlada u ovom trenutku vodi konstruktivnu politiku.

Predsjednik SDP-a održao je danas i u Šibeniku radni sastanak s članovima stranke.

Komentirajući neslaganje između šibenske Gradske i Županijske organizacije SDP-a, Milanović je rekao kako nije tajna da ima nekih nesporazuma.

"SDP-ovci grada i Županije morat će se dogovoriti i izabrati novo županijsko vodstvo budući da je dosadašnji predsjednik Mili Miloš dao ostavku. Raspuštanje organizacija uvijek je krajnja mjera, a osobno smatram kako takvi potezi u krajnjoj mjeri štete stranci", rekao je Milanović, dodajući kako u takvim situacijama nikada ne dolazi kao mentor, nego želi čuti probleme i pomoći da se oni riješe.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju