Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović: HDZ ima razloga da nas se boji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon višesatnog sastanka s članstvom SDP-a u Zadarskoj županiji, koji je bio zatvoren za javnost, predsjednik SDP-a Zoran Milanović održao je konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da HDZ ima razloga bojati se SDP-a.

Ovo je već četvrti sastanak SDP-a u posljednja dva dana na području Dalmacije. Na svakom sastanku sudjelovalo je od 200 do 400 članova stranke, a razgovaralo se o programskim smjerovima, svemu što smo radili i što treba raditi, o " limitima HDZ-ove vlasti" i drugim pitanjima, izvijestio je Milanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekonomska odmazda Zbog Milanovićeve izjave o genocidu poduzetnik iz BiH povlači hrvatsku robu s polica Ivana Petrović stanje u Federaciji Ivana Petrović o izmjenama izbornog zakona u BiH: "Visoki predstavnik Schmidt neće učiniti ništa"

"Otvorena smo stranka, otvorene su teme", rekao je, dodajući da je SDP na posljednjim parlamentarnim izborima postigao realan rezultat, na razini Hrvatske izvrstan, a HDZ "ima razloga da napada tu stranku i da je se boji". "Imat će još više", ustvrdio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

Na pitanje novinara o tome je li bilo kritičkih tonova na današnjem skupu SDP-ovaca, predsjednik stranke Zoran Milanović je odgovorio kako SDP-u kritika znači razgovor.

"Ton je bio iznimno dobronamjeran i konstruktivan. Mi smo stranka odgovornih ljudi koji se ne libe međusobno razgovarati, i to je jedini način da se vodi stranka i država", istaknuo je, uz ostalo, Milanović u razgovoru s novinarima.

U svezi s izborom Vesne Pusić za predsjednicu Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU, predsjednik SDP-a je rekao kako je to bila odluka HDZ-a. "SDP neće napustiti Savez za Europu jer je to naše djelo", izjavio je, dodajući da je riječ o simboličkoj dužnosti u tijelu koje je, po njegovim riječima, inicirao pokojni Ivica Račan.

Komentirajući na kraju ponašanje Hrvatske glede priznanja Kosova, Milanović je rekao da je Kosovo realnost, s hrvatskim priznanjem ili bez njega, ali zbog kompliciranih odnosa i interesa u Srbiji, Vlada u ovom trenutku vodi konstruktivnu politiku.

Predsjednik SDP-a održao je danas i u Šibeniku radni sastanak s članovima stranke.

Komentirajući neslaganje između šibenske Gradske i Županijske organizacije SDP-a, Milanović je rekao kako nije tajna da ima nekih nesporazuma.

"SDP-ovci grada i Županije morat će se dogovoriti i izabrati novo županijsko vodstvo budući da je dosadašnji predsjednik Mili Miloš dao ostavku. Raspuštanje organizacija uvijek je krajnja mjera, a osobno smatram kako takvi potezi u krajnjoj mjeri štete stranci", rekao je Milanović, dodajući kako u takvim situacijama nikada ne dolazi kao mentor, nego želi čuti probleme i pomoći da se oni riješe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene