Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U četvrtak je u Milanu došlo do fizičkog sukoba između talijanske policije i više stotina kineskih useljenika a u sukobima je ozlijeđeno desetak osoba.


Po prvim informacijama, sukobi su izbili u središtu milanske kineske četvrti kada je policijska ophodnja naplatila kaznu od 40 eura Kineskinji koja je nepropisno zaustavila svoj automobil. Žestoki prosvjedi Kineskinje privukli su pozornost njenih sunarodnjaka nakon čega je došlo do masovnih prosvjeda.

Vezani članci Elisabetta Canalis Bivša djevojka Georgea Clooneyja pokazala bradavice na Tjednu mode u Milanu Neuspjela pljačka u Italiji - 3 Noćna zasjeda: Lopovi u Italiji planirali opljačkati oklopno vozilo s nekoliko milijuna eura, pa neslavno završili

Na mjesto incidenta ubrzo su pristigle brojne ophodnje policije, karabinjera i gradskog redarstva a u sukobima je ozlijeđeno 5 Kineza i 14 redarstvenika, kako je objavio milanski dogradonačelnik Riccardo De Corato.

Po izjavama dviju milanskih redarstvenica, Kineskinja koja je vozila automobil prvo ih je verbalno napala a potom i počela naguravati. U pomoć joj je priskočila trudna suputnica koja se u automobilu nalazila s dvogodišnjim sinom vozačice, a u sukobu su redarstvenice, tvrde lokalni Kinezi, ženu udarile policijskom palicom. Incident je izazvao nasilne prosvjede okupljenih kineskih useljenika a u sukobima su razbijena i prevrnuta dva policijska automobila.