Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milano: Sukob policije i kineskih useljenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U četvrtak je u Milanu došlo do fizičkog sukoba između talijanske policije i više stotina kineskih useljenika a u sukobima je ozlijeđeno desetak osoba.

Po prvim informacijama, sukobi su izbili u središtu milanske kineske četvrti kada je policijska ophodnja naplatila kaznu od 40 eura Kineskinji koja je nepropisno zaustavila svoj automobil. Žestoki prosvjedi Kineskinje privukli su pozornost njenih sunarodnjaka nakon čega je došlo do masovnih prosvjeda.

Pročitajte i ovo Plamen u Milanu evakuirana i škola VIDEO Eksplozija u centru Milana! Sve je u crnom dimu, gore automobili, ima i ozlijeđenih Slika nije dostupna STRAVIČNI PRIZORI FOTO I VIDEO Tragedija u Italiji: Mali privatni zrakoplov srušio se na zgradu u Milanu, poginulo osmero ljudi, među kojima i dijete

Na mjesto incidenta ubrzo su pristigle brojne ophodnje policije, karabinjera i gradskog redarstva a u sukobima je ozlijeđeno 5 Kineza i 14 redarstvenika, kako je objavio milanski dogradonačelnik Riccardo De Corato.

Po izjavama dviju milanskih redarstvenica, Kineskinja koja je vozila automobil prvo ih je verbalno napala a potom i počela naguravati. U pomoć joj je priskočila trudna suputnica koja se u automobilu nalazila s dvogodišnjim sinom vozačice, a u sukobu su redarstvenice, tvrde lokalni Kinezi, ženu udarile policijskom palicom. Incident je izazvao nasilne prosvjede okupljenih kineskih useljenika a u sukobima su razbijena i prevrnuta dva policijska automobila.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene