Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mianmar: Hunta prijeti intervencijom protiv prosjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojna hunta Mianmara zaprijetila je intervencijom ukoliko se prosvjedi nastave, a u blizini pagode Shwedagon u Yangonu, mjestu okupljanja redovnika koji predvode prosvjede, parkirani su vojni kamioni.

 "Ljudi ne smiju poticati ili sudjelovati u prosvjednim marševima. Protiv onih koji budu kršili ovu naredbu poduzet će se akcija", čulo se iz zvučnika postavljenih na vojna vozila. Generali nisu precizirali koja će se vrsta akcije poduzeti glede suzbijanja najmasovnijeg prosvjeda protiv hunte od 1988. godine kada je vojska ugušila prodemokratske demonstracije i ubila oko 3000 ljudi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mianmar: Hunta želi vratiti naklonost budističkih redovnika Slika nije dostupna Yangon: Prekid prosvjeda nakon prijetnji

Upozorenje i nazočnost vojnika, pripadnika Lakog bataljuna 77 kod najvažnijeg svetišta u Mianmaru, pojačavaju strahove od mogućeg ponavljanja krvavog gušenja pobune 1988.

Jučer se na prosvjedu u Yangonu okupilo između 50.000 i 100.000 ljudi, a kolone redovnika tražile su bolje životne uvjete u zemlji i puštanje političkih zatvorenika na slobodu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene