Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmah na posao

Merkel traži da Monti brzo pokrene reforme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel zatražila je da novi talijanski premijer Mario Monti brzo pokrene odlučne reforme, u čestitki koju mu je poslala povodom preuzimanja dužnosti.

'Preuzimate dužnost u teškom razdoblju za vašu zemlju kao i za eurozonu u cjelini. U vas su uperene velike nade i očekivanja. Na vama je, i na vašoj vladi da brzo pokrenete odlučne i nužne mjere', piše Merkel.

Taj bivši europski povjerenik (68), u srijedu je preuzeo vođenje talijanske tehnokratske vlade u pokušaju obnove vjerodostojnosti Italije, čiji dug iznosi blizu 1.900 milijarda eura.

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy među prvima je čestitao novom talijanskom premijeru i tom prigodom ocijenio da će 'sljedeći tjedni biti odlučujući, ali da će zajedno uspjeti'.

Premijer Luksemburga i predsjednik euroskupine Jean-Claude Juncker ocijenilo je kako je osnivanje vlade pod vodstvom Marija Montija 'dobra vijest za Italiju i eurozonu'. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crne slutnje Kriza eurozone nije gotova, najgore vijesti tek stižu Slika nije dostupna Novi set epiteta Berlusconi 'častio' Merkelicu: Inteligentna je ona, ali je odrasla kao birokrat

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene