Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv na 'promjenu smjera'

Merkel: Srbija ne ispunjava uvjete za status kandidata za EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija u ovom trenutku ne ispunjava uvjete za status kandidatkinje za EU, izjavila je njemačka kancelarka Angela Merkel i pozvala srbijansku vladu 'na promjenu smjera', objavili su danas gotovo svi mediji u Srbiji.

Nakon višetjednog nagađanja njemačka kancelarka danas je jasno dala do znanja da će njemački stav na summitu EU 8. i 9. prosinca, kada se bude raspravljalo o daljnjoj europskoj integraciji zemalja Zapadnog Balkana, kada je o Srbiji riječ, biti negativan, piše beogradski Blic ističući izjavu kancelarke Merkel kako 'put Srbije u EU vodi samo preko normalizacije odnosa s Kosovom'.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

>> Merkel: Trebaju nam konkretni koraci prema fiskalnoj uniji

'Žao mi je što Srbija do sada nije ispunila ova očekivanja u dovoljnoj mjeri, čime za sada nisu dane pretpostavke za dodjelu statusa kandidata', rekla je kancelarka i dodala kako se Srbiji 'osim toga može predbaciti i da je proteklih dana doprinijela stvaranju atmosfere u kojoj su njemački vojnici KFOR-a na sjeveru Kosova vatrenim oružjem napadnuti i ozlijeđeni'.

B92 piše da njemački mediji podsjećaju kako na prijelazima između Kosova i Srbije već tjednima traju sukobi kosovskih Srba i snaga KFOR-a i da su Srbi u ponedjeljak pucali u dva njemačka vojnika. (Agencija VLM)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene