Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nema brzih rješenja'

Merkel: Trebaju nam konkretni koraci prema fiskalnoj uniji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će europski izlazak iz krize potrajati godinama.

'Vlada je uvijek jasno govorila da se kriza ne može riješiti u jednom potezu te da nema brzih i jednostavnih rješenja', rekla je danas Merkel u govoru u donjem domu parlamenta. 'Izlazak iz krize je proces, a taj će proces potrajati nekoliko godina', rekla je Merkel.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crne slutnje Kriza eurozone nije gotova, najgore vijesti tek stižu Slika nije dostupna Novi prosvjedi Diljem eurozone se širi nezadovoljstvo!

'Trebamo disciplinu budžeta i efektivni mehanizam kriznog menadžmenta. Trebamo promijeniti sporazume ili napraviti nove sporazume', rekla je njemačka kancelarka. U svom govoru Merkel je obećala konkretne korake prema fiskalnoj uniji.

Merkel će u pondjeljak otputovati u u Pariz na razgovore s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem o krizi eurozone. Ovaj sastanak održat će se uoči summita europskih čelnika u Bruxellesu 9. prosinca, gdje će na dnevnom redu biti moguće promjene sporazuma EU-a.

>> Merkel i Sarkozy kuju plan o ekskluzivnom klubu u EU

Njemačka i Francuska izjavile su da će napraviti zajedničke prijedloge kojima bi se osigurala proračunska disciplina u članicama eurozone.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene