Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliži se obljetnica

Merkel: Nosimo trajnu odgovornost za nacističke zločine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel je u subotu, nekoliko dana prije 80. godišnjice dolaska Adolfa Hitlera na vlast, ocijenila da Njemačka 'nosi trajnu odgovornost za nacističke zločine'.

"Nosimo trajnu odgovornost za zločine nacional-socijalizma, za žrtve Drugog svjetskog rata i, prije svega, za Holokaust", kazala je kancelarka u video poruci objavljenoj na njezinoj internetskoj stranici.

"To mora biti jasno svakoj generaciji i to se mora reći hrabro i s moralnom snagom, a svaki pojedinac može doprinijeti tome da rasizam i antisemitizam nemaju nikakva izgleda", kazala je kancelarka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za potrebe Trećeg Reicha Više od 300.000 otetih: Djeca odabrana da budu dio 'super-rase' Slika nije dostupna Strašni zločini Prije 75 godina krenuo je prvi vlak smrti - Ukupno je ubijeno 1,1 milijun ljudi

>> Merkel: Ekonomsko ozračje u 2013. teže nego 2012.

U srijedu 30. siječnja obilježava se 80. godišnjica Hitlerova stupanja na vlast u Njemačkoj.

"Suočavamo se s našom povijesti, ne negiramo ništa, ne potiskujemo ništa. Moramo se suočiti s time kako bi i u budućnosti bili dobar i dostojan partner, što smo srećom već danas", dodala je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene