Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Merkel i Barroso čestitali Sanaderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso čestitali su premijeru Ivi Sanaderu na ponovnom izboru za predsjednika Vlade.

Merkel je pozvala na "bliske i odnose povjerenja" između dviju
zemalja i dodala da je Njemačka zainteresirana za jačanje međusobnih veza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čestitke novom predsjedniku SAD-a Sanader čestitao Obami Slika nije dostupna Braniteljske udruge čestitale HDZ-u pobjedu na izborima

Ustvrdila je da će njezina država nastaviti podupirati Hrvatsku na
putu prema EU i NATO-u, stoji u priopćenju.

Hrvatski sabor izglasao je u subotu povjerenje novoj Vladi kojoj je, u svom drugom mandatu za redom, na čelu premijer Ivo Sanader.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso izrazio je uvjerenje da će nova vlada nastaviti s ispunjavanjem kriterija potrebnih za članstvo u EU.

- Europska komisija se veseli nastavku odličnih odnosa i suradnje koju je imala s Vladom i narodom Hrvatske. Vjerujem da će vaša Vlada nastaviti s ispunjavanjem kriterija potrebnih za članstvo u EU kako bi se ispunio ambiciozni cilj koji je Hrvatska sama sebi postavila, kaže se u Barrosovoj čestitki, koju je na konferenciji za novinare u sjedištu Europske komisije pročitao njegov glasnogovornik Johannes Laitenberger.

- Pred Hrvatskom stoje važni izazovi u određenom broju područja poput reforme pravosuđa, reforme javne uprave, borbe protiv korupcije, manjinskih prava, uključujući povratak izbjeglica, ekonomskom restrukturiranju. Što se tiče otvorenih pitanja sa susjednim zemljama, nadam se da će vaša Vlada na početku svoga mandata poduzeti potrebne mjere kako bi se riješila ta i druga važna pitanja u pristupnom procesu. Europska komisija će sa svoje strane i dalje podržavati Hrvatsku, stoji u čestitki.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene