Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjeglička kriza na vrhuncu

Merkel: Ako bude potrebno, EU je spremna za izvanredni sastanak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski čelnici su ovaj tjedan ocijenili da se EU pokazao neuspješnim u suočavanju s ljudskom agonijom na svojim granicama.

Njemačka kancelarka Angela Merkel u petak je kazala da su čelnici EU-a spremni za izvanredan sastanak, ako se pokaže potrebnim, kako bi raspravili izbjegličku krizu, ali je dodala da ministri unutarnjih poslova Unije već intenzivno rade na pronalaženju rješenja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poraz Europe IZ PRVE RUKE 'Izbjeglice prevoze kao stoku i drže ih udaljene od građana' Slika nije dostupna Spremni za suradnju Angela Merkel će pomoći Turskoj u ubrzavanju pregovora s EU-om

"Šefovi država i vlada spremni su na sastanak ukoliko se obavi preliminarni posao i ako se pokaže potrebnim održati izvanredni summit", kazala je Merkel.

Ksenofob pismom zaprijetio vlasniku hotela zbog imigranata: 'Prihvaćaj ljudska bića, a ne smeće, ili ih počinjem ubijati, jednog po jednog. Jesi razumio?'

Prema njezinim riječima, na europskoj su razini intenzivni napori glede pitanja izbjeglica i migranata već u tijeku, a summit bi imao smisla samo ako bi se, po završetku rada ministara unutarnjih poslova, morale donijeti neke odluke.

"Srećom, između Njemačke i Francuske postignut je veliki stupanj slaganja i to mi daje nadu da ćemo uspjeti iznjedriti rješenja", dodala je Merkel. Europski čelnici su ovaj tjedan ocijenili da se EU pokazao neuspješnim u suočavanju s ljudskom agonijom na svojim granicama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene