Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka Angela Merkel brani sporazum postignut na konvenciji o klimatskim promjenama u Kopenhagenu, kazavši kako svi oni koji ga kritiziraju samo pomažu onima koji negiraju postojanje globalnog zatopljenja.


‘Sporazum iz Kopenhagena prvi je korak prema novome stajalištu o globalnim klimatskim promjenama. Ni manje ni više od toga’, prenosi Bild am Sonntag kancelarkine riječi. ‘Svi oni koji kritiziraju sporazum, samo pomažu onima koji poriču postojanje globalnog zatopljenja’, kazala je Merkel.

Sporazum iz Kopenhagena u Njemačkoj, ali i u drugim zemljama, jako je kritiziran jer ga se smatra nedovoljnim i promašenim. Njemački znanstvenici su u subotu objavili da se njime neće ograničiti rast temperature na dva stupnja Celzija u ovom stoljeću.

Vezani članci Maria (Foto: Instagram/triplets_of_copenhagen) Rodila trojke pa pokazala tijelo mjesec dana nakon poroda Netrepeljivost i mržnja, hajka na sve strance - sve se to događa posljednjih tjedana u Njemačkoj (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Umjesto mira i suživota u Njemačkoj se probudio strah: "Naša zemlja, naša pravila, čak i ako im se ne sviđaju"

>> Propast: Sporazum o klimi samo primljen na znanje

Merkel je također kazala kako će Njemačka odigrati ključnu ulogu u idućem koraku zaštite klime na planetu, jer će 2010. biti domaćin konvencije o klimatskim promjenama. ‘Moramo nastaviti dalje na temelju dogovora iz Kopenhagena. Zato će se u Bonnu polovinom godine održati konvencija s istom temom’, rekla je. (Hina)