Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Donald i Melania Trump

Podizao bi zidove da zaustavi imigrante, a kako je njegova žena došla do Amerike?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Donald Trump, republikanski kandidat za američkog predsjednika opet se obrušio na migrante.

I dok bi Donald Trump migrantima zabranio ulazak u zemlju, u središtu pozornosti je pitanje o njegovoj supruzi, doseljenici iz Slovenije, Melaniji Trump. Nije jasno je li i ona prekršila imigracijske zakone.

Pročitajte i ovo Zabrana pobačaja, ilustracija Uoči izbora Jedna savezna država SAD-a vratila se u 19 stoljeće i oživjela zakon o pobačaju iz 1864. Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka"

Melania Tramp počela je raditi u SAD-u 1996. Međutim, godinu dana ranije fotografirana je kao model u New Yorku. Pitanje je kakvu je vizu tada imala.

'U potpunosti sam poštovala imigracijske zakone ove zemlje. Točka. Sve drugačije tvrdnje su jednostavno netočne. U srpnju 2006. s ponosom sam postala američka državljanka. Posljednjih 20 godina imam sreću da živim, radim i podižem obitelj kao dio ove velike nacije i dijelim ljubav mog supruga za ovu zemlju', rekla je Melanija.

Ali ne objašnjava kakvu je vizu imala i u kojem razdoblju. O tom ne progovara ni Trumpov tim koji vodi njegovu kampanju, tijekom koje se put Melanije Trump do državljanstva isticao kao primjer za druge useljenike.

Imigracija je jedno od najvažnijih pitanja na kojima Trump vodi svoju kampanju. Podizao bi zidove, protjerivao migrante i zabranjivao im ulazak u SAD. Jedan od najvećih boksača u povijesti Roberto Duran, poznat kao 'Ruke od kamena', rođen u Panami, posljednji je u nizu koji su ogorčeni takvim izjavama.

'U ring bi s Donaldom Trumpom. Da vidimo koliko to on Latinoamerikanaca želi deportirati, da vidimo koliko je stvarno snažan', kazao je Roberto.

Iza Donalda Trumpa turbulentan je tjedan. Svoju protivnicu nazvao je vragom, pa je ustvrdio da će izbori biti namješteni, a učinio je i ono što je Amerikancima nedopustivo, uvrijedio je majku ratnog heroja islamske vjeroispovijesti. Prednost njegove protukandidatkinje se povećava, donatori mu okreću leđa, kao i velik broj republikanaca.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene