Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen 'inženjer'

MOĆNI ŠEF KARTELA slavio pobjedu Meksika nad Hrvatskom kada je upala policija...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef narkokartela Tijuana, Fernando Sanchez Arellano, poznat pod nadimkom "Inženjer", uhićen je dok je u ponedjeljak slavio pobjedu Meksika nad Hrvatskom na Svjetskom nogometnom prvenstvu, objavili su sudski izvori.

Fernando Sanchez Arellano zvani "inženjer" (37), jedan je od najtraženijih narkotrgovaca, a Meksiko i Sjedinjene Države su nudile 2,3 a zatim i 5 milijuna dolara za njegovo uhićenje.

Pročitajte i ovo Kaos u Meksiku - 4 Policija bacila suzavac Drama u Meksiku: Kamionetom razbili vrata predsjedničke palače Ilustracija Crna predviđanja Najvažnija izborna godina počela krvavim obračunom: Karteli ubili dva gradonačelnička kandidata

Uhitila ga je vojska u jednoj kući u rezidencijalnoj četvrti Tijuane, grada na granici sa Sjedinjenim Državma, nasuprot San Diegu, jedan sat nakon utakmice.

Kartel Tijuana koji je osnovalo 10 braće Arellano Felix, nastao je početkom 1990.-ih godina podjelom kartela Guadalajara.

Uhićenje glavnih čelnika posljednjih godina ga je bitno oslabilo, ali ipak taj kartel i dalje kontrolira dio trgovine droge duž granice između Meksika i Kalifornije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene