Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevozio ilegalne migrante

Meksiko: Teretni vlak iskočio iz tračnica, poginulo najmanje 6 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje šest osoba poginulo je, a 22 su ozlijeđene na jugoistoku Meksika u iskakanju teretnog vlaka iz tračnica teretnog vlaka.

Teretni vlak koji je iskočio iz tračnica u Meksiku, prevozio je približno 300 ilegalnih migranata iz južnoameričkih zemalja, objavila je civilna zaštita. Najmanje šest ih je izgubilo život.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Željeznička nesreća kod Bjelovara: Vlak naletio na kombi, vozač prevezen u bolnicu Migranti, Meksiko NESIGURNOST NA SJEVERU MEKSIKA Borba za kontrolu nad unosnim rutama trgovine drogom: Naoružani napadači oteli 31 migranta

Do nesreće je došlo u nedjelju ujutro u Huimanguillu, u državi Tabasco, istaknuo je Luis Felipe Puente, koordinator civilne zaštite u meksičkom ministarstvu unutarnjih poslova.

>> AUDIO ISKAZ STROJOVOĐE: 'Nisam toliko lud da ne bih prikočio!'

Vlak je 'uglavnom prevozio željezariju, ali je bilo i puno migranata u vlaku. Moguće je da ima i više mrtvih', izjavio je Puente na radiju Formato 21.

'Približno 300 ilegalnih migranata putovalo je vlakom', kazao je glasnogovornik civilne zaštite u Huimanguillu. Riječ je o ilegalnim migrantima iz zemalja Južne Amerike koji su putovali prema sjeveru nadajući se da će uspjeti emigrirati u Sjedinjene Države.

Do nesreće je došlo u nedjelju u teško dostupnom močvarnom području, izjavio je vladin dužnosnik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene