Obavijesti Video Pretražite Navigacija
10 posto više ubojstava

Meksiko: Porast ubojstava vezanih uz organizirani kriminal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 7.000 ubojstava povezanih s organiziranim kriminalom zabilježeno je u prvoj polovici ove godine u Meksiku, a radi se o povećanju broja tih ubojstava za 10 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Institut Lantia Consultores je tako opovrgao tvrdnje predsjednika Felipea Calderona o padu broja ubojstava povezanih s organiziranim kriminalom za 15 posto.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Prizori potjere Privedeno 11 osoba VIDEO Pogledajte dramatičnu pomorsku potjeru krijumčara koji pokušavaju pobjeći sa četiri tone kokaina

>> Na graničnome prijelazu Kleku zaplijenjena droga

Prema istraživanju spomenutog instituta, većina tih ubojstava je povezana s trgovinom drogom, odnosno sukobom dvaju kartela, Sinaloa i Zetas. Sukob dvaju moćnih kartela posebice se osjeti na sjeveru zemlje, upozorava LCI. Upravo u tom dijelu Meksika je policija u četvrtak u napuštenom vozilu u mjestu San Luis Potosi pronašla tijela 14 muškaraca.

'Prema prvim pokazateljima, radi se o žrtvama organiziranog kriminal'", kazala je glasnogovornica državnog tužiteljstva Gabriela Gonzales. U spomenutom mjestu je vrlo aktivan kartel Zetas.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene