Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Meksički predsjednik zatražio pomoć cijelog svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksički predsjednik Felipe Calderon uputio je danas poziv za "pomoć iz cijeloga svijeta" nakon poplava u kojima je stradalo više od milijun stanovnika države Tabasco, na jugu zemlje.

"Meksiko prihvaća solidarnost i pomoć svijeta", rekao je Calderon iz Villahermose, glavnog grada te države s 2,1 milijuna stanovnika, čijeg je 80 posto teritorija poplavljeno.
Meksički predsjednik je treći put posjetio poplavljeno područje i pozvao je Meksikance da "sada zaborave svađe i interese pojedinaca i okrenu se pomoći stanovništvu".

Pročitajte i ovo Poplava u Zagrebu Rak-rana Zagreb ulaže gotovo 22 milijuna eura u sustav sprječavanja urbanih poplava Olaf Sholz obilazi poplavljene pokrajine u Njemačkoj Snažne oborine Scholz obilazi poplavljenu Njemačku: "Vrijeme i priroda nas stavljaju na kušnju"

Vlada je otvorila bankovne račune u Sjedinjenim Državama i tražila je od svojih veleposlanstava i konzulata da "održavaju bliske kontakte s meksičkim zajednicama", prema priopćenju meksičkog ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica američkog veleposlanstva u Meksiku Judith Bryan je rekla da će Sjedinjene Države deblokirati 300.000 dolara u korist poplavljenog stanovništva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene