Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Meksički predsjednik Felipe Calderon uputio je danas poziv za "pomoć iz cijeloga svijeta" nakon poplava u kojima je stradalo više od milijun stanovnika države Tabasco, na jugu zemlje.


"Meksiko prihvaća solidarnost i pomoć svijeta", rekao je Calderon iz Villahermose, glavnog grada te države s 2,1 milijuna stanovnika, čijeg je 80 posto teritorija poplavljeno.
Meksički predsjednik je treći put posjetio poplavljeno područje i pozvao je Meksikance da "sada zaborave svađe i interese pojedinaca i okrenu se pomoći stanovništvu".

Vezani članci Mate Pervan Stanovnici Kokorića u suzama, danima se bore s nezapamćenim poplavama: "Nateže mi je bilo vidjeti nevistu kako izlazi iz kuće s unučićima..." Ministrica Vučković posjetila poplavljena područja vrgoračkog kraja Vrgorački kraj i dalje se bori s nezapamćenim poplavama, ministrica poljoprivrede obećava pomoć

Vlada je otvorila bankovne račune u Sjedinjenim Državama i tražila je od svojih veleposlanstava i konzulata da "održavaju bliske kontakte s meksičkim zajednicama", prema priopćenju meksičkog ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica američkog veleposlanstva u Meksiku Judith Bryan je rekla da će Sjedinjene Države deblokirati 300.000 dolara u korist poplavljenog stanovništva.