Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Brzoplete intervencije'

Medvedev: Zapad ne smije srljati u ratove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brzoplete vojne intervencije Zapada mogu na vlast dovesti ekstremiste, izazvati regionalne sukobe i čak nuklearni rat, upozorio je ruski premijer Dmitrij Medvedev uoči odlaska u Sjedinjene Države na summit najrazvijenijih zemalja svijeta G8, prenose strani mediji.

"Posljedice brzopletih intervencija u trećim zemljama uobičajeno završavaju dolaskom ekstremista na vlast", rekao je Medvedev na pravosudnom skupu u Sankt Peterbrugu, a prenijela ruska televizija.

Ruski premijer očito aludira na krizu u Siriji oko koje se Rusija, saveznica režima predsjednika Bašara al-Asada, razilazi sa Zapadom, ali i na zračne udare koje je NATO lani izveo u Libiji, uz oštro protivljenje Moskve.

"U određenom trenutku, takve akcije, koje potkopavaju državni suverenitet, mogu voditi u veliki regionalni rat i čak uporabi nuklearnog oružja", rekao je Medvedev prije odlaska na summit u američki Camp David.

Medvedev će predstavljati Rusiju na summitu G8 u petak i subotu kamo neće putovati predsjednik Vladimir Putin okupiran sastavljanjem nove vlade, dva tjedna nakon polaganja predsjedničke prisege.

Rusija i Washington nisu komentirali nedolazak Putina na summit što analitičari tumače kao Putinov bojkot Washingtona jer je kritizirao stanje demokracije u Rusiji. (Hina)

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Predsjednik Ruske federacije, Vladimir Putin Uoči izbora Putin poslao oštru poruku Zapadu: "Zahvatila vas je rusofobija, SAD nas želi opljačkati"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene