Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dmitrij Medvedev, prvi ruski predsjednik koji boravi u službenom posjetu Švicarskoj, izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo 'pozitivnim' odgovorom Berna na njegov prijedlog reforme europske sigurnosti.


'Sretni smo što su naši švicarski kolege pozitivno ocijenili naš prijedlog o pripremi ugovora o europskoj sigurnosti", rekao je Medvedev tijekom susreta sa švicarskim kolegom Hans-Rudolfom Merzom. 'Razina sigurnosti u Europi brzo pada i sadašnji sustav se pokazao slab"' rekao je ruski predsjednik. Merz je kazao da su interesi Švicarske i Rusije na polju sigurnosti 'slični'.

Vezani članci Škola za život (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Reforma ostala u sjeni štrajka: Što se sve promijenilo u školama – od rubrika u imeniku do velike novosti za prvašiće Ilija Srpak (Foto: Dnevnik.hr) Jedan od najboljih hrvatskih učenika komentirao hrvatsko školstvo: ''Sve ono što je bilo dobro rascjepkali su i maknuli''

U znak zahvale za tu potporu Medvedev je obećao Bernu pomoć na međunarodnoj pozornici.'Mislimo da bi Švicarska trebala aktivnije sudjelovati' u pregovorima među velesilama, istaknuo je. Medvedev u utorak treba posjetiti središte Švicarske, idući stopama generala Aleksandra Suvorova koji je 1799. pokušao otjerati francusku vojsku iz središta Alpa. (Hina)