Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predložio reformu sigurnosti

Medvedev zadovoljan odgovorom Berna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dmitrij Medvedev, prvi ruski predsjednik koji boravi u službenom posjetu Švicarskoj, izrazio je u ponedjeljak zadovoljstvo 'pozitivnim' odgovorom Berna na njegov prijedlog reforme europske sigurnosti.

'Sretni smo što su naši švicarski kolege pozitivno ocijenili naš prijedlog o pripremi ugovora o europskoj sigurnosti", rekao je Medvedev tijekom susreta sa švicarskim kolegom Hans-Rudolfom Merzom. 'Razina sigurnosti u Europi brzo pada i sadašnji sustav se pokazao slab"' rekao je ruski predsjednik. Merz je kazao da su interesi Švicarske i Rusije na polju sigurnosti 'slični'.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Svjetski dan mladih Posjet pape u Portugalu u sjeni seksualnog zlostavljanja svećenika: "Ovo je izvrsna prilika za Crkvu da učini nešto" Prosvjedi u Izraelu - 1 Velika kriza FOTO Veliki crni oglasi prekrili naslovnice: Prosvjednici se sukobili s policijom, priključuju im se rezervisti i liječnici

U znak zahvale za tu potporu Medvedev je obećao Bernu pomoć na međunarodnoj pozornici.'Mislimo da bi Švicarska trebala aktivnije sudjelovati' u pregovorima među velesilama, istaknuo je. Medvedev u utorak treba posjetiti središte Švicarske, idući stopama generala Aleksandra Suvorova koji je 1799. pokušao otjerati francusku vojsku iz središta Alpa. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene